Vintage Playmobil 3354 soldaat met vlag - Playmobil Western

Vorige Artikel 44 van 58 Volgende
€ 8,95
Voorraad 3 stuks

Vintage Playmobil set 3354: Soldaat met Amerikaanse vlag en wapens. Uitgave Klicky-box 1976 tot 1979/80. Blauw met lichtblauw figuurtje met geel sjaaltje, lichtlblauwe manchetten en blauwe pet met Amerikaanse vlag, trompet, geweer en sabel. Compleet (zonder originele verpakking). In uitstekende gebruikte staat, zie alle afbeeldingen. Playmobil soldaten klaar voor de aanval!

Voor de verzamelaar of natuurlijk om gewoon leuk mee te spelen. Voor bij het Playmobil western ford, de cowboys en indianen en de western stad. Een aanwinst voor Playmobil land!

Een beetje Playmobil geschiedenis:

Playmobil is 40 jaar oud. De grote concurrent van Lego is onverminderd populair. Iedereen heeft ermee gespeeld. Playmobil is bedacht door de Duitse speelgoedontwerper Hans Beck. Het werd in 1974 door fabrikant Geobra Brandstätter op de markt gebracht, nadat de oliecrisis ervoor had gezorgd dat groot plastic speelgoed (waarin olie als grondstof zit) te duur werd. 

De eerste Playmobilcollectie had drie thema’s: ridders, indianen en bouwvakkers. In 1976 kwamen de eerste vrouwelijke poppetjes in omloop. Vijf jaar later kwamen de kindjes. Geleidelijk werden de poppetjes complexer: zo kregen ze in 1982 draaiende handjes. Sinds 2010 zijn er poppetjes in zwembroek of bikini. In 2012 werd de zwangere Playmobilmoeder geïntroduceerd. Inmiddels zijn er bijna 4000 verschillende poppetjes op de markt gebracht. 

Playmobilpoppetjes (de clown uitgezonderd) hebben geen neus. Het was ontwerper Hans Beck opgevallen dat gezichten in kindertekeningen vaak ook geen neus hebben. Beck besloot hem daarom maar weg te laten. Lego-poppetjes hebben overigens ook geen neus.

De Playmobilfiguurtjes worden voornamelijk gemaakt in een fabriek in Duitsland, maar ook in Malta, Tsjechië en Spanje. Er zijn inmiddels zo’n 2,7 miljard poppetjes gemaakt. Elke seconde komen er 3,2 poppetjes bij. Playmobil bestaat uit kunststofkorrels die in gesmolten toestand in mallen worden gespoten. 

Twee derde van de Playmobil wordt gekocht door en voor jongens. Volgens speelgoedkenners is dat niet omdat Playmobil te jongensachtig is, maar omdat jongens simpelweg langer doorgaan met het spelen met speelgoed.

Playmobil staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en biedt zo garantie voor generaties lang speelplezier!

© 2008 - 2022 Mies & Mas Vintage Toys & Kitchenware | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel